De uitdaging om van 30 ballen naar 3 ballen te gaan

Carina | HappyVitaal '21

Pas sprak ik een jonge moeder die vertelde sinds de komst van haar dochter zo moe te zijn. Niet alleen van het slechte slapen, maar vooral ook van al die ballen… Eigenlijk al die ballen die je voor het moederschap met gemak (of in ieder geval doable) in de lucht hield en die sinds de komst van een kind te veel zijn geworden. We hadden een gesprek over waarom je het dan toch probeert… want het is toch eigenlijk heel logisch is dat je na het krijgen van een kind niet dezelfde ballast aan taken kan blijven doen als daarna. Onze conclusie: misschien toch wel omdat iedereen het lijkt te (kunnen) doen…

Persoonlijk vind ik het fascinerend om te zien hoe, ook ik, dit de afgelopen jaren deed. Ik heb best een paar ballen neergelegd sinds de komst van mijn kinderen, maar ook weer nieuwe ballen opgepakt. Ik besef mij nu dat het er altijd nog te veel zijn geweest en dat ik hierin ook heel streng ben geweest naar mijzelf. Ik wilde het allemaal blijven doen en ik had daarbij het idee: ik leef NU. Ik wil NU mijn leven ten volste (lees vol) leven.

De afgelopen maanden ben ik gaan inzien dat ik persoonlijk mijn leven pas ten volste leef als ik niet zoveel doe. 😊 Lekker in de zon te zitten, in de natuur te zijn, een nieuw recept uit proberen, een knutselwerkje met mijn kind te maken en af en toe een leuke date met een vriendin. Hoe rustiger ik ben en hoe meer ik in de flow van de dag en week kan leven, hoe meer ik geniet.

Het ten volste leven van je leven betekent dus niet per definitie dat je zoveel mogelijk moet doen. Lees 30 ballen in de lucht MOET houden. Oprecht genieten van je leven en de levensfase waar je je in bevindt kan ook betekenen dat je niet zoveel doet, maar er wel gewoon bent. Met je hoofd en hart. En ik vraag mij oprecht af hoeveel van de moeders in onze samenleving echt aanwezig zijn met hun hoofd en hart. Ze zijn misschien wel aanwezig op social media, op ieder feestje en een paar keer per week in de sportschool… maar genieten ze ook? Zijn ze gelukkig en aanwezig daar waar we zijn? Dat is de vraag… Als ik het zo mooi naar buiten kon schetsen, dan ben ik vast niet de enige die dat doet, en in mijn geval deed. 😊

 

Wil jij van 30 ballen naar 3 ballen?

Of mooier verwoord wil jij van een vol en hectisch leven naar een leven waarin je aanwezig bent met je hoofd en hart? Download dan mijn gratis e-werkboek. In dit werkboek staan maar liefst 6 praktische opdrachten die je meer inzicht gaan geven waar jouw kansen liggen om je vitaler, gezonder en gelukkiger te voelen.

En als je de opdrachten gemaakt hebt en je wil erover in gesprek? Stuur mij dan een e-mail!

Download gratis e-werkboek

* De gegevens die u aan HappyVitaal verstrekt worden vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print